Levenskunst

Levenskunst is een breed concept dat zich richt op het ontwikkelen van een goed leven, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke groei, ethiek en het vinden van betekenis en waarde in het leven. Er zijn verschillende stromingen binnen levenskunst, zoals de klassieke filosofie, de moderne filosofie, de psychologie en spiritualiteit.

Als psychomotorisch therapeut ligt mijn focus op het bevorderen van jouw levenskunst. Dit betekent dat ik samen met jou op zoek ga naar manieren om jezelf beter te leren kennen, jouw kwaliteiten en valkuilen te ontdekken en je te ondersteunen bij het vinden van balans en geluk in het leven.

Om dit te bereiken, maak ik gebruik van verschillende kaders die ondersteunend zijn in het therapeutisch proces. Hierbij maak ik gebruik van chakrapsychologie, polyvagaaltheorie en systemisch werken.

Chakrapsychologie helpt jou om jouw lichaam beter te begrijpen door te werken met de zeven energiecentra in ons lichaam. Door te werken met deze energiecentra, leer je emoties en stress te herkennen en hoe deze zich fysiek manifesteren in jouw lichaam. Hierdoor kun je beter omgaan met stress en emoties en meer balans vinden.

De polyvagaaltheorie biedt inzicht in hoe ons zenuwstelsel werkt en hoe dit invloed heeft op onze emoties en fysiologische respons. Door het begrijpen van deze respons, kan ik jou helpen om meer bewust te worden van jouw lichaam en emoties, en leer ik jou hoe je deze op een gezonde manier kunt reguleren.

Systemisch werken richt zich op het begrijpen van de invloed van familie- en levensgeschiedenis op ons heden. Door het verkennen van deze invloeden, kunnen we inzicht krijgen in hoe bepaalde patronen en overtuigingen ons leven beïnvloeden en hoe we deze kunnen veranderen om meer balans te vinden.

Bij Studio JY

bied ik psychomotorische therapie en levenskunst aan voor zowel kinderen als volwassenen. 

In een intakegesprek bespreken we waar je vastloopt en waar je aan wilt werken, bijvoorbeeld op school, werk, persoonlijke groei of relaties. Vervolgens stellen we samen een plan op om jouw doelen te bereiken. De psychomotorische therapie kan een aanvulling zijn op dit plan en helpt bij het ervaren en veranderen van patronen in beweging en lichaam.

Studio JY kan jou helpen bij verschillende problematieken  en neurologische ontwikkelingsstoornissen die zowel fysiek als mentaal van aard kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan angst- en stemmingsstoornissen, AD(H))D, autisme, somberheidsklachten, vermoeidheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Hulp bij  overprikkeling 

Als psychomotorisch therapeut heb ik me gespecialiseerd in het helpen van mensen die last hebben van overprikkeling en overbelasting. Dit kan vooral lastig zijn voor mensen die hooggevoelig zijn en moeite hebben met het verwerken van de grote hoeveelheid informatie die op hen afkomt. Om te achterhalen wat de oorzaak is van de overprikkeling, maak ik gebruik van een sensory profile. Hiermee krijg ik inzicht in de manier waarop iemand prikkels verwerkt en waar eventuele knelpunten zitten.

Daarnaast help ik jou beter om te gaan met overprikkeling door het geven van psycho-educatie. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe jouw lichaam werkt en hoe je jouw eigen reacties kunt herkennen en beheersen. Naast lichaamsgerichte oefeningen en gesprekken kan deze aanpak bijdragen aan het verminderen van overprikkeling en het beter laten werken van jouw gevoelige systeem in jouw voordeel. Zo kan psychomotorische therapie (PMT) bijdragen aan het versterken van jouw veerkracht en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die kampen met overprikkeling en overbelasting.

“Slaap uit, Verzin altijd een excuus, breek je woord, Reageer meteen, bouw je eigen eiland, kijk niet vooruit. Succes gegarandeerd” 

inspired by Sean Covey

Aanbod individuele coaching

Eerste hulp bij overprikkeling

In deze 2 sessies gaan we kijken hoe overprikkeling ontstaat en dan met name hoe dit bij jou in het leven zichtbaar is. door kennis en praktijk oefeningen mee te geven in de sessies heb je meer grip op je energie en kun je uitputting en energie verlies voorkomen en herstellen. De theorie en praktijk die ik gebruik heb ik de afgelopen 20 jaar verzameld bij mijn eigen weg naar meer grip op mijn vermoeidheid en gebrek aan energie. 

Relight you're fire

levenskunst: Traject op maat om problemen te tackelen waar je tegen aanloopt.

Dit kunnen problemen zijn op verschillende levensgebieden. Samen gaan we kijken waarom je steeds weer vastloopt en wat er nodig is om daar verandering

in aan te brengen.

(H)artjournaling om jezelf te helen

deze coachings gaan over zelfacceptatie, energetische bescherming & herstel. Kunst is

het middel om je zelf te leren kennen te herstellen en te ontwikkelen. deze sessies bestaan uit verschillende onderdelen.

De onderdelen stem ik af op de vraag die je hebt.

Wat je van mij mag weten

1593

Kinderen en jongeren hebben bij mij crea filosofische lessen gevolgd.

27

certificaten in persoonlijke ontwikkeling

 

3

Kids van mezelf waar                                ik gigantisch veel van leer.

 

97%

gemiddelde score, hoe vaak mensen om mij lachen.